От идеята до готовия продукт


CAD- проектиране и визуализация

  Необходимостта от разработване на нови продукти е продиктувана от промените в пазара, анализа на търсенето и индивидуалните желания на клиента. Първата крачка към новия продукт започва с изискванията и идеите на клиента, разработени заедно с колегите ни от отдел продажби. На следващ етап- различни методи за формулиране на идеята водят към определена визуализация. С помощта на този начин на работа възникват първите ръчни скици и графики. CAD- програмите допълват ръчно изработените скици и конструират 3D- модели на продукта, които биват представяни на клиента в електронен вид. По-нататък тези модели биват виртуално конфигурирани снабдени с допълнителни физически атрибути и добавки.

  Следващата крачка към продукта е техническият чертеж. На база този модел разработчиците възпроизвеждат визуализациите, формулират инструкции за монтаж и конструиране и произвеждат анимации и презентации, след което продуктът бива представен на клиента с прилежащо описание. С помощта на контрола по дизайна, както и комисиите за изпитване на функциите и размерите, клиентът решава дали проектът отговаря на очакванията му. Съответно при желание за промени от негова страна, те биват изпълнявани и клиентът възлага изработване на прототип.

  Изработване на прототип

  BПри така нареченото „дигитално изработване на прототип“ анализът на функциите дигитално се реализира чрез симулации на движенията и тестове на монтажа. На база на виртуалния компютърен модел и с помощта на процеса „Rapid Prototyping“- процедура за бързо изработване на мостри- първите реални пластмасови модели биват произведени. При одобрение на прототипа от страна на клиента, той възлага последващото серийно производство и така пътят към новия продукт е вече свободен.
  Close menu

  Вище продуктите
  Този онлайн магазин използва бисквитки за оптимално пазаруване. Така например на вашия компютър ще се запаметяват информационни сесии или езикови настройки. Функционалността на онлайн магазина, без бисквитки е ограничена. Ако не сте съгласни, моля натиснете тук.

  ВКФ Ренцел ЕООД
  Нагоре