Доставка и плащане


Доставка

Доставката се осъществява с куриерска фирма Speedy, Transpress или спедиторска фирма от склада ни в град София с пощенски код 1756 кв. Малинова долина.

За онлайн – поръчки са в сила следните транспортни разходи:
За транспортните разходи важи следната скала спрямо нетната стойност на поръчката за всеки пакет или онлайн поръчка в страната без специално обозначените в онлайн магазина ни обемисти и извънгабаритни стоки:

  • за поръчки на стойност 30 - 100 лв. таксата за доставка е 10.00 лв.
  • за поръчки на стойност 100 - 200 лв. таксата за доставка е 12.50 лв.
  • за поръчки на стойност 200 - 300 лв. таксата за доставка е 15.00 лв.
  • безплатна доставка за поръчки над 300 лв.
Обявените цени са без ДДС.

Обемни и извънгабаритни товари се разпознават по следните символи и подлежат на доплащане както следва:

  • за обемни стоки (с размер приблизително едно пале): 60.00 лв.
  • за дълги стоки (с размер на опаковката над 1 метър): 20.00 лв.
  • за XXL обемни стоки (с размер по-голям от едно пале): 120.00 лв.
Обявените цени са без ДДС.

При онлайн покупка клиентът има възможност да посочи в полето „Забележка“ собствен начин (куриер, спедиторска фирма, лично приемане от наш склад) , с което начислените от ВКФ Ренцел разходи отпадат.

Ако Вашата поръчка се състои от стандартни артикули, не обозначени като извънгабаритен товар, ние начисляваме обща транспортна такса спрямо стойността на поръчката. Ако поръчате само артикули, обозначени като извънгабаритен товар, таксата за доставка отпада и остава само таксата за извънгабаритен товар.

Нашите експедиционни и транспортни цени се отнасят само за сухоземната територия на България. За износ на стоки се договарят допълнителни финансови условия и срокове.

Поради автоматичното приемане на онлайн поръчките, при тях не е възможно да се договорят специални условия.

*Ако една стока трябва да се достави на повече адреси, разходите се натрупват за всеки отделен адрес.

 

Самостоятелно приемане на стоката от клиента

При самостоятелното получаване на стоката от склада, моля уведомете ни за това по телефона или чрез забележка в поръчката.

 

Повреди, възникнали по време на транспорта

Моля проверете стоката веднага след нейното получаване. Ако, въпреки усилията ни да подсигурим пратката, е възникнала повреда, позвънете ни на телефон +359 (02) 903 75 42.
Уведомяването за повреди по време на транспортирането, както и представянето на доказателствата за това, се регулира от Търговския закон.

С цел запазване правото на претенции за обезщетение, при получаването трябва да се направи рекламация за всички външно забележими липси и повреди и те да се отбележат в транспортните документи.

 

Процедура за повреди при доставка със спедиторска фирма

Когато пратките се изпращат до клиентите със спедиторска фирма, има известен риск при разтоварване на стоката.
Веднага при пристигането пратката трябва да се провери за външни увреждания и цялост. В случай, че се установят нередности, те трябва незабавно да се отразят в товарителницата и да се потвърдят с подпис на шофьора или куриера. Така за евентуална щета, установена след щателна проверка, по-късно може да бъде предявена претенция пред спедитора.
По принцип този, който заплаща транспорта, уведомява спедитора за щетата. При „Доставка до дома” тази щета се довежда до знанието на „ВКФ Ренцел България Продакшън ЕООД” посредством подписаната товарителница, за да може ние да регистрираме щетата при спедитора. Регулирането на щетата в такъв случай ще бъде поето от „ВКФ Ренцел България Продакшън ЕООД”.

 

Процедура за повреди при доставка с куриерска услуга

Когато пратките се изпращат до клиентите с куриерска фирма, има известен риск при разтоварване на стоката.
Когато се установи щета на стоката, стоката заедно с кашона и вътрешната опаковка се предоставя на куриерската фирма за евентуален преглед. За щетата трябва да се уведоми фирма „ВКФ Ренцел България ЕООД”, която в дадени случаи удовлетворява претенциите.
Начинът на експедиране и опаковката са избрани от нас, без за това да се поема отговорност освен в случай на предумисъл и груба небрежност.
За липси или повреди, причинени по време на транспорта, получателят прави рекламация пред фирмата, осъществила транспорта. Това се отнася и за щета, при която повредата на опаковката не е видима. За предявяване на рекламацията е необходима оригиналната опаковка. (Виж също Общите условия за търговски сделки на „ВКФ Ренцел България Продакшън ЕООД”)
Уведомяването за повредите по време на транспортирането, както и представянето на доказателства за това, се регулира от Търговския закон.
С цел запазване правото на претенции за обезщетение, при получаването на пратката трябва да се направи рекламация за всички външно забележими липси и повреди и те да се документират в транспортните документи. Ако не последва рекламация ще се предполага, че товарът е експедиран в състояние, съответстващо на условията по договора.
За всички външни щети, които не се забелязват („скрити” щети), се съобщава на куриерската фирма писмено в 3-дневен срок от доставката.
Доказването, че щетата е настъпила по време на превозването с транспортно средство, е задължение на този, който прави рекламацията. Една направена в указания срок рекламация без тези доказателства не е достатъчна, за да се предявят претенции за обезщетение.

 

Начини на плащане

ВКФ Ренцел България Продакшън ЕООД възприема следните начини на плащане при онлайн покупки:

  • Предварителен превод по банков път след издадена проформа фактура.
  • Пощенски паричен превод (ППП) - плащане в брой или с карта на куриер.*
  • Онлайн с кредитна или дебитна карта.

Нашата банкова сметка :

Уникредит Булбанк АД
Площад „Света неделя“ 1, София - 1000
SWIFT: UNSRBGSF
IBAN: BG 83 UNCR 9660 1032 7059 03


*Фиcĸaлeн бoн зa Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18 oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и oтчитaнe нa пpoдaжби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чpeз фиcĸaлни ycтpoйcтвa, Чл. 3. (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. и дoп., бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.; дoп., бp. 27 oт 2012 г., в cилa oт 03.04.2012 г.; дoп., бp. 54 oт 2012 г., в cилa oт 17.07.2012 г.) (1) (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. изцялo, бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.) Bcяĸo лицe e длъжнo дa peгиcтpиpa и oтчитa извъpшвaнитe oт нeгo пpoдaжби нa cтoĸи или ycлyги във или oт тъpгoвcĸи oбeĸт чpeз издaвaнe нa фиcĸaлнa ĸacoвa бeлeжĸa oт фиcĸaлнo ycтpoйcтвo (ФУ), ocвeн ĸoгaтo плaщaнeтo ce извъpшвa чpeз ĸpeдитeн пpeвoд, диpeĸтeн дeбит или нaличeн пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз дocтaвчиĸ нa плaтeжнa ycлyгa пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa плaтeжнитe ycлyги и плaтeжнитe cиcтeми, или чpeз пoщeнcĸи пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз лицeнзиpaн пoщeнcĸи oпepaтop зa извъpшвaнe нa пoщeнcĸи пapични пpeвoди пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa пoщeнcĸитe ycлyги.

Затвори менюто
Нагоре