tim-mossholder-xkGvh6v5Lk0-unsplash

Как да привлечем минувачите да се нахранят в нашия ресторант

Ресторантьорството е една от най-конкурентните сфери на икономиката. Ако вашият ресторант се намира в оживен град, или на централна улица, няма никакво съмнение, че сте се ангажирали с поддържането на един бизнес в условията на ожесточено съревнование. Сервирането дори и на най-добрата храна в света не винаги е достатъчно условие заведението ви да е пълно с клиенти всяка вечер; хубавата храна, разбира се, е важна предпоставка за това, но като добър ресторантьор ще трябва да се замислите и за някои други начини и средства за привличането на повече клиенти. 

 Когато днешните ни съграждани решат да вечерят в ресторант, технологичния свят, в който живеем, им дава възможност да изберат ресторанта предварително и да резервират маса по свои избор. Това са вашите, наистина страхотни клиенти, но има и друг вид клиенти, към които си струва да насочим нашето внимание - случайните минувачи. Това са хората, които просто вървят по тротоара и търсят подходящ ресторант, в който да похапнат. Какво може да направите, за да накарате тези хора да влязат именно във вашето заведение? Прочетете този материал и ще научите много!


 Рекламни листовки


 Листовките са чудесен маркетингов инструмент за ресторантите. Те са един наистина неповторим начин да покажете на хората какво точно предла-гате днес и да им предоставите много друга, полезна информация. Въпреки това, обаче, не е много удачно да губите време и пари за отпечатване на една листовка описваща менюто в подробности. В края на краищата, малко вероятно е преминаващите да имат достатъчно време , а и търпение да се запознаят с цялата тази информация и благодарение на нея да решат да ста-нат вашият следващ клиент.
 Най-ефективните листовки, които можете да предложите, са малки ма-териали с конкретно насочено и колкото се може по-опростено рекламно пос-лание придружено с купон за промоция. Предоставянето на отстъпки и безплатни подаръци винаги действа по чудодеен начини и кара хората да прекрачат прага на вашия ресторант. Привличането на вниманието на преминаващите, по този начин, се оказва един твърде ефективен метод, с чиято помощ те биват лесно убедени да ви погостуват. Ако нямате излишен персонал, който да раздава тези материали пред заведението, тогава можете да използвате поставка за листовки заедно със LED-осветена стойка с меню, от-където хората сами ще избират и взимат поставените, там, рекламни материали.


 Ясно рекламиране на предлаганите отстъпките


 Заедно с текущите промоции, които предлагате, в листовките предвидени за потенциалните ви клиенти трябва ясно и точно да опишете всички от-стъпки или оферти за хранене, които сте решили да предлагате. И наистина: каква полза би имало от предлагането на някакви невероятни отстъпки и условия във вашия ресторант ако никой не знае за тях? Особено ако с тях се опитвате да накарате потенциалните ви клиенти действително да влязат в ресторанта.
 Един от най-лесните начини за ясно и точно рекламиране на вашите отстъпки е да ги отразите върху тротоарна рекламна табела. Включете и ня-колко атрактивни произведения на изкуството - като рисунки, снимки и т.н., -които ясно да подчертават онова, което можете да предложите и ги монти-райте на тротоара за да ги виждат всички минувачи. Още по-добре би било табелата да бъде осветена така, че да е отлично видима и в тъмните часове на деня - времето, в което много хора търсят ресторант, в който да прекарат вечерта.


 Отличителност


 Не са редки случаите, когато ресторантът се намира на улица, на която едно до друго са наредени много хранителни заведения или в град, известен с многото хранителни заведения. В такива условия конкуренцията е силна и ще ви се наложи да помислите за средства и начини да направите така, че вашето заведение да се открои от „тълпата”. Външният вид е от решаващо значение за всеки ресторант, особено в райони, в който ресторантьорският бизнес е по-силно развит.
 Намерете нови интериорни решения; променете общото усещане и атмосферата във вашия ресторант така, че те да усещат и извън него, върху фасадата. Използването на нетрадиционни цветови решения, креативен декор на прозорците или провокативно оформени табели ще накара много преминаващи да спрат, да огледат ресторанта и вероятно - да ви посетят. В противен случай е твърде възможно да ви подминат с безразличие.


 Максимално използване на прозорци и витрини


 Всеки обича да хвърли един бърз поглед през прозореца и да види какво предлага ресторантът, преди да реши да влезе в него или не. Именно затова вашето заведение трябва да предлага една хубава гледка за очите на онези, които забавят крачките си и поглеждат към салона и масите в него. А масите ви трябва да са подредени така, че онези, които са близо до прозорците, винаги да са заети и ресторантът ви да изглежда като задъхващо се, от работа, хранително заведение.
 Тъй като обикновено прозорците са големи и хората могат да разгледат вътрешността на заведението, вие трябва да поддържате интериора в безуп-речен вид и той да изглежда оригинален и приветлив; поддържането на покривките безупречно чисти и използването на украса, като свещи и/или вази с цветя - допринася много масите да изглеждат по уютни и привлекателни. Нещо много елементарно, но и ефективно, е използването на папки за менюто вместо вертикално стоящите пластмасови поставки. Те по-силно ще впечатлят всеки, който реши да надникне през прозореца и особено ако сте решили да ориентиране бизнеса си към по-луксозния сектор на този специфичен пазар.


 Резюме


 Казано в заключение, съществуват множество съвсем простички реше-ния, които можете да приложите за привличането на повече гости във вашия ресторант. Помнете колко важни могат да бъдат случайно преминаващите пешеходци и не ги пренебрегвайте напълно, насочвайки цялото си време, значителни средства и усилия върху предварителните резервации.
 Решите ли да инвестирате в някои от споменатите, по-горе, артикули и да търсите доставчик за закупуване на тротоарни рекламни табели, стойки за меню на открито, осветени рекламни табла, папки за меню и каквито и да било други екстри, молим разгледайте уебсайта на VKF Renzel още днес.

Затвори менюто
Нагоре